; Ter nagedachtenis aan Jesse Dingemans
 
 
 
 
 
Jesaja 11,1

1 Het geslacht van David zal worden afgesneden, zal worden omgehakt als een boom. Maar uit de stronk zal een scheut groeien; ja, een nieuwe vrucht uit oude wortels. 2 En de Geest van de HERE zal op Hem rusten, de Geest van wijsheid en inzicht, van raad en kracht; de Geest van kennis en van ontzag voor de HERE. 3 Het gehoorzamen van de HERE zal Zijn lust en leven zijn. Hij zal niet rechtspreken op grond van wat aannemelijk lijkt of op grond van valse getuigenis of van horen zeggen. 4 De armen en verdrukten zal Hij verdedigen. Maar Hij zal rechtspreken over de gewetenloze en goddeloze mensen die hen onderdrukken. 5 Want Hij zal bekleed zijn met rechtvaardigheid en trouw. 6 Dan zullen de wolf en het lam bij elkaar liggen en er zal vrede heersen tussen panter en geit. Kalveren en mestvee zullen veilig tussen de leeuwen kunnen lopen en een klein kind zal hen hoeden. 7 De koeien zullen tussen beren grazen; jonge beertjes zullen bij kalveren liggen en de leeuwen zullen net als de koeien gras eten. 8 Babies zullen veilig tussen giftige slangen kruipen en een klein kind, dat zijn hand in een nest met giftige adders steekt, zal hem er weer ongeschonden uithalen. 9 Op heel mijn heilige berg zal niemand en niets schade aanrichten of vernietigen, want zoals het water de zee vult, zal de aarde vol zijn van de kennis van de HERE. 10 In die tijd zal de grondlegger van het koninklijke geslacht van David een banier van heil zijn voor de hele wereld. Alle volken zullen naar Hem toekomen, want het land waar Hij woont, is een glorieuze plaats. 11 In die tijd zal de Here voor de tweede keer een restant van Zijn volk terugbrengen naar het land IsraŽl. Zij zullen komen vanuit Assur, Egypte, Pathros, EthiopiŽ, Elam, Babel, Hamath en uit alle ver afgelegen kustlanden. 12 Hij zal een banier voor hen oprichten tussen de volken, waarheen zij kunnen trekken; Hij zal de verstrooide IsraŽlieten bijeenbrengen vanuit alle hoeken van de aarde. 3 Dan zal er tenslotte een einde komen aan de jaloezie tussen IsraŽl en Juda; zij zullen elkaar niet langer bestrijden. 14 Samen zullen zij de volken uit het oosten en het westen, die hun land bezet houden, aanvallen. Zij zullen hun krachten bundelen om hen te vernietigen en zij zullen Edom, Moab en Ammon onderwerpen. 15 De HERE zal een pad door de Rode Zee droogleggen en Zijn hand over de Eufraat bewegen en een machtige wind sturen, die haar zal verdelen in zeven afzonderlijke beekjes die gemakkelijk kunnen worden overgestoken. 16 Hij zal een gebaande weg vanuit Assur maken voor het restant dat daar is overgebleven, net zoals Hij voor heel IsraŽl deed toen het uit Egypte terugkeerde.

terug

Ontsteek ook een kaarsje voor Jesse

1244
Brabander, Zuidlaren
31-01-2019 13:00

Tja, dan ben ik zelf 13j later papa van prachtige kinderen.. nog kan ik NIET begrijpen dat iemand tot zoiets in staat is... je zou nu 19jaar zijn geweest.. wat vreselijk voor jou familie om dat te beseffen. Dan die klootzak de rest van zijn leven binnen mag doorbrengen.


1243
Mirjam, Fijnaart
06-12-2018 22:03

Zo vaak moet ik nog aan je denken lieve kleine Jesse. En aan je familie en alle mensen die van je hebben gehouden. Je wordt er nooit vergeten! ūüėė


1242
Fred, Oosterbeek
30-06-2018 10:19

Jou geboortedag 20 Juni, ik kon je niet eerder schrijven. Ik was het niet vergeten.

Dag Jesse,
tot straks


1241
carien, breda
01-06-2018 20:09

Opdat wij jou nooit zullen vergeten!
LIEVE JESSE.


1240
Valerie, Amsterdam
07-04-2018 22:05

Lieve Jesse,

Jouw dood schockeerde mij omdat ik zelf ook nog op een basisschool zat. Nu al die jaren later denk ik nog af en toe aan je, omdat jouw dood mij nog steeds raakt. Daarom zal ik je nooit vergeten.

Liefs, Valerie

omhoog volgende >
 
  Verantwoording