Jesaja 11,1

1 Het geslacht van David zal worden afgesneden, zal worden omgehakt als een boom. Maar uit de stronk zal een scheut groeien; ja, een nieuwe vrucht uit oude wortels. 2 En de Geest van de HERE zal op Hem rusten, de Geest van wijsheid en inzicht, van raad en kracht; de Geest van kennis en van ontzag voor de HERE. 3 Het gehoorzamen van de HERE zal Zijn lust en leven zijn. Hij zal niet rechtspreken op grond van wat aannemelijk lijkt of op grond van valse getuigenis of van horen zeggen. 4 De armen en verdrukten zal Hij verdedigen. Maar Hij zal rechtspreken over de gewetenloze en goddeloze mensen die hen onderdrukken. 5 Want Hij zal bekleed zijn met rechtvaardigheid en trouw. 6 Dan zullen de wolf en het lam bij elkaar liggen en er zal vrede heersen tussen panter en geit. Kalveren en mestvee zullen veilig tussen de leeuwen kunnen lopen en een klein kind zal hen hoeden. 7 De koeien zullen tussen beren grazen; jonge beertjes zullen bij kalveren liggen en de leeuwen zullen net als de koeien gras eten. 8 Babies zullen veilig tussen giftige slangen kruipen en een klein kind, dat zijn hand in een nest met giftige adders steekt, zal hem er weer ongeschonden uithalen. 9 Op heel mijn heilige berg zal niemand en niets schade aanrichten of vernietigen, want zoals het water de zee vult, zal de aarde vol zijn van de kennis van de HERE. 10 In die tijd zal de grondlegger van het koninklijke geslacht van David een banier van heil zijn voor de hele wereld. Alle volken zullen naar Hem toekomen, want het land waar Hij woont, is een glorieuze plaats. 11 In die tijd zal de Here voor de tweede keer een restant van Zijn volk terugbrengen naar het land IsraŽl. Zij zullen komen vanuit Assur, Egypte, Pathros, EthiopiŽ, Elam, Babel, Hamath en uit alle ver afgelegen kustlanden. 12 Hij zal een banier voor hen oprichten tussen de volken, waarheen zij kunnen trekken; Hij zal de verstrooide IsraŽlieten bijeenbrengen vanuit alle hoeken van de aarde. 3 Dan zal er tenslotte een einde komen aan de jaloezie tussen IsraŽl en Juda; zij zullen elkaar niet langer bestrijden. 14 Samen zullen zij de volken uit het oosten en het westen, die hun land bezet houden, aanvallen. Zij zullen hun krachten bundelen om hen te vernietigen en zij zullen Edom, Moab en Ammon onderwerpen. 15 De HERE zal een pad door de Rode Zee droogleggen en Zijn hand over de Eufraat bewegen en een machtige wind sturen, die haar zal verdelen in zeven afzonderlijke beekjes die gemakkelijk kunnen worden overgestoken. 16 Hij zal een gebaande weg vanuit Assur maken voor het restant dat daar is overgebleven, net zoals Hij voor heel IsraŽl deed toen het uit Egypte terugkeerde.

terug

Ontsteek ook een kaarsje voor Jesse

1265
Lars en Luuk, Hoogerheide
20-09-2022 12:50

Hallo Jesse, wij maken een werkstuk over je tijdens maatschappijleer, en we komen er achter wat voor verschrikkelijk iets er is gebeurt. uit ons oog maar niet uit ons hart<3


1264
Fred, Oosterbeek
20-06-2022 12:25

Dag Jesse, ook vandaag had alles anders moeten zijn. We vergeten niets, en denken ook aan thuis. Dag jongen, tot straks.


1263
Een moeder, Limburg
13-06-2022 01:49

Nog vaak denk ik aan jou, Jesse. Zo vreselijk wat er gebeurd is met jou.Je bent 3 jaar eerder geboren dan onze jongste zoon. Wat jij in 2022 zou doen voor werk, of je kinderen zou hebben. We zullen het nooit weten, helaas. Je blijft voor altijd het onschuldig, koddig, blond jongetje.


1262
Naomi, Arnhem
05-06-2022 07:10

Lieve Jesse,

Tot op de dag van vandaag ben jij niet vergeten!ūüíô


1261
M, Hoogerheide
26-03-2022 19:16

Lieve Jesse, we vergeten jou nooit!

omhoog volgende >
 
  Verantwoording